+31 26 3844510 info@shinrai-piling.com

Wat is Silent Piling ?

Silent Piling is het 100% trillingvrij en geluidsarm aanbrengen of verwijderen van stalen damwandplanken of buizen door deze te drukken waarbij geen overlast voor de omgeving of het milieu wordt veroorzaakt. De Silent Pilers houden met hun hydraulische klempoten de damwandplanken vast en drukken -of trekken- vervolgens de damwandplanken in of uit de grond met behulp van hydraulische cilinders. Doordat er met zeer grote kracht (tot 160Ton!) hydraulisch gedrukt kan worden, is trillen of heien niet nodig. Om de planken in de grond te drukken kunnen de Giken Silent Pilers worden gebruikt die door Shinrai Piling worden verhuurd. Afhankelijk van de samenstelling en de hardheid van de ondergrond kunnen de damwandplanken met behulp van extra materieel zoals een waterlans of een crusher (soort gesloten avegaarboor) worden aangebracht.

De Silent Piler en het bijbehorende hydraulische Power Pack zijn in staat zich over de geplaatste damwand voort te bewegen zonder daarbij beslag te leggen op de –beperkt- aanwezige werkruimte. Met behulp van het GRB Systeem (Giken reaction Base System met kraan en transportlorie) is het zelfs mogelijk om nog te plaatsen damwandplanken aan te voeren en in te hijsen over reeds geplaatste damwand. Shinrai Piling heeft diverse machines en systemen in de verhuur voor het drukken van stalen damwand. Deze machines worden inclusief VCA*/VOL gecertificeerde operator verhuurd, voor kortere of langere termijn.

Waarom Silent Piling?

In onze moderne samenleving zijn er steeds meer en complexere uitdagingen: mens, natuur en bebouwing komen steeds vaker in conflict met elkaar doordat ze allen de beperkt aanwezige ruimte willen benutten. Natuurlijke leefruimten worden steeds meer bedreigd, binnenstedelijke gebieden worden steeds dichter bebouwd en    spoor- vaar en autowegen steeds drukker. Hierdoor worden uitbreidingen steeds lastiger en kunnen conventionele bouwmethodes als heien en trillen met alle beperkingen en overlast steeds minder vaak worden toegepast.